Neten

Oh nee. Je zoon/dochter zit al dagen flink te krabben op het hoofd. Jeuk, jeuk en nog meer jeuk. Je neemt een kijkje en je ziet al snel waar het probleem hem in zit: hoofdluizen. Luizen zijn niet gevaarlijk, maar wel enorm vervelend. En daarom wil je er snel vanaf, nog voordat ze zich op je eigen hoofd planten. Als je de beestjes eenmaal bij de kinderen hebt ontdekt, dan zitten er ook luizeneitjes in de haren. Een luizenei wordt ook wel een ‘neet’ genoemd. Je zult luizen bij de bron moeten aanpakken en daarom zul je uiteindelijk ook alle neten uit de haren moeten verwijderen. En dat klusje is vaak moeilijk te klaren. Ben jij het dagelijks kammen zat en kun je wel een extra handje gebruiken? Novokid helpt je, en dat op een geheel natuurlijke wijze!


Wat zijn neten?

Die kleine beestjes op je hoofd kunnen flink wat jeuk veroorzaken. Maar ze laten ook een hoop in je haren achter, namelijk hun eitjes. Luizeneitjes worden in de volksmond ook wel neten genoemd. En uit de neten groeien uiteindelijk die kriebelige luizen. Een vrouwtje legt gemiddeld zo’n 10 neten per dag en plakt deze met een kleverige substantie, die zij zelf produceert, vast aan de haren. De plak zorgt ervoor dat de neten op hun plaats blijven zitten en rustig kunnen uitkomen. De plakkerige substantie zorgt er helaas ook voor dat de neten zelfs met een fijntandige kam moeilijk te verwijderen zijn.


Hoe herken je neten?

Neten zijn moeilijk te herkennen. Ze zijn namelijk klein, enorm klein. Groter dan 1mm worden ze niet. Neten worden vaak verward met roos, maar roos plakt niet en neten plakken wel. Dit maakt het verwijderen van neten uit de haren ook erg moeilijk. Waar je neten nog meer aan kunt herkennen is de kleur; neten zijn namelijk gelig van kleur (zandkleurig). Ook zijn neetjes glimmend en rond van vorm. Neten zitten meestal in de nek, onder de haren op het voorhoofd en vlak achter de oren. Nadat de luizen eitjes zijn uitgekomen, blijven er lege neten achter. De levende luizen kruipen vrolijk verder. 


Waar komen neten vandaan? 

Hoofdluizen planten hun eitjes in onze haren. Maar waar komen nu de allereerste beestjes vandaan? Dat is eigenlijk heel simpel, namelijk via contact met de haren van anderen. Dat luizen kunnen springen of vliegen is een fabeltje, maar ze kunnen wel bij contact van het ene naar het andere hoofd lopen. Dit kan gemakkelijk gebeuren bij het spelen. 


Hoe kun je hoofdluis en neten voorkomen?

Neten zijn knap lastig uit de haren te verwijderen. Ze plakken flink en een kam wilt niet altijd helpen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen:


  • Steek lang haar op
  • Let op het delen van kammen, haarborstels, beddengoed etc.
  • Is er hoofdluis bij iemand in het gezin ontdekt? Behandel dan alle kinderen. Daarmee voorkom je dan het ene kind het andere kind besmet. 
  • Behandel het haar preventief als het sprake is van een besmetting in de omgeving.

De aanpak van neten?

Blijf je maar kammen en kammen, maar wil de kriebel niet stoppen? Dan kunnen wij je helpen, op een geheel natuurlijke manier, met Novokid. Een behandeling met Novokid duurt slechts 10 minuten. Tijdens deze behandeling sluit Novokid de luchtwegen van luizen en neten compleet af met behulp van een mengsel. Het Novokid-mengsel bestaat uit 10% rozemarijnolie en 90% azijnzuur en is daarmee helemaal natuurlijk. Het mengsel wordt droog verdampt met behulp van de bijgeleverde luchtverstuiver en in de kap op het hoofd geblazen. 


De voordelen van het natuurlijke Novokid middel ten opzichte van andere chemische middelen zijn:


  • De natuurlijke bestanddelen zoals azijnzuur en rozemarijnolie kunnen het haar niet beschadigen.
  • Na de behandeling hoeft het haar niet te worden gewassen. Dat scheelt tijd en moeite! Je bent binnen 10 minuten ook écht klaar.

Meer informatie? Je leest alles over de werkwijze van ons natuurlijke middel op ‘hoe werkt Novokid?’ Bij vragen kun je ons uiteraard ook mailen (info@novokid.nl) of bellen naar 023 - 544 2626. Neem ook een kijkje op onze veelgestelde vragen en antwoorden pagina. Hoofdluizen en neten behandelen? Novokid!